TU/e zaal Corona

De opdracht

Technische universiteit Eindhoven gaf ons de volgende opdracht. Realiseer een multifunctionele presentatiezaal waarmee zowel leken als professionals gebruik van kunnen maken. Belangrijk is dat de techniek super betrouwbaar werkt, en zeer eenvoudig te bedienen is. 

Techniek voor een multifunctionele theaterzaal

Met een brede achtergrond in de theatertechniek is GISB een ideale partner voor dit project. Projectie, verlichting, audio en de aansturing van het geheel werden bij GISB neergelegd.

Ons doel was om de techniek zo eenvoudig mogelijk te maken. Vaak zie je in dit soort zalen dat alle verschillende technische onderdelen een aparte bediening hebben. In deze zaal hebben we dit allemaal op één touchpanel samengevoegd. Het gevolg: met één druk op de knop werkt alle techniek.

Idiot proof

Zoals we altijd doen hebben we ook bij deze installatie alles zo gemaakt dat het zo idiot proof mogelijk is. Van wandaansluitingen tot de intuitieve bediening.
Wat hebben we voor de TU/e gerealiseerd:

  • Een krachtige laser projector voor glasheldere presentaties.  Deze schakelt heel snel in.
  • Meerdere aansluitpunten voor laptops. Het maakt niet uit welke men gebruikt, dit schakelt automatisch.
  • Een hele fijne mobiele geluidsinstallatie die we zo hebben ingeregeld dat deze niet gaat piepen.
  • Meerdere draadloze microfoons die altijd ‘vol’ en standby staan in een laadstation.
  • Aansturing van alle verlichting in de zaal, met tevens de mogelijkheid om deze met een lichtcomputer over te nemen

TU/e aan het woord

Lucas Asselbergs, TU/e

De samenwerking met GISB audiovisueel verliep constructief en soepel en voor elk audio- of lichtprobleem werd een optimale oplossing gevonden. Er was een goede terugkoppeling en opdoemende problemen werden snel onderkend. Het resultaat is een zaal met prachtige, toegankelijke technische voorzieningen, zoals we die nog niet eerder hebben gezien op de TU/e campus. Iedereen is vol lof over deze zaal. Complimenten aan Roel en zijn team.”

Plan een gratis adviesgesprek

  • Glashelder inzicht in de mogelijkheden
  • Gratis onafhankelijk advies

2 + 10 =