PGO support

De opdracht

Realiseer een collegezaal waarin we kunnen presenteren en livestreamen. En waar ook slechthorenden de les kunnen volgen via een ringleiding. Belangrijk is dat het voor iedereen makkelijk te gebruiken is. 

PGOsupport

PGOsupport – Het belang van multifunctionaliteit en gebruikersgemak in collegezalen

PGOsupport is een onafhankelijke netwerkorganisatie die patiënten- en cliëntenorganisaties adviseert over versterking van hun strategische positie, het verenigingsmanagement, organisatieontwikkeling en inbreng van het cliëntenperspectief door middel van bijeenkomsten en cursussen. GISB audiovisueel werd ingeschakeld om in samenwerking met Totaal Kantoorinrichting drie collegezalen in te richten bij PGOsupport in Utrecht, waarbij multifunctionaliteit en gebruikersgemak een sleutelrol spelen.

Multifunctionele collegezalen

Twee collegezalen zijn door middel van een schuifwand aan elkaar te koppelen. Met uitstekende audiovisuele systemen heeft GISB audiovisueel ervoor gezorgd dat in een gekoppelde situatie beeld en geluid zichtbaar en hoorbaar zijn in de gehele zaal. Bij een gescheiden situatie schakelt alles direct weer terug naar de juiste instelling, zodat in beide collegezalen separaat beeld en geluid is. 

Gebruikersgemak door middel van videostream en ringleiding

In één van de collegezalen is speciaal voor de minder mobiele cliënten een videostream geïntegreerd. Met behulp van een camera en diverse microfoons zijn de meetings of colleges live op afstand te volgen. Bovendien wordt ook het beeld van de presentatie in de videostream meegestuurd. Voor het bereiken van een glasheldere projectie zijn er twee Panasonic laserprojectoren geplaatst. Deze projectoren hoeven niet eerst opgewarmd te worden, maar kunnen direct aan- of uitgezet worden. Daarnaast is speciaal voor slechthorende cliënten een ringleiding in de vloer geïntegreerd. Alle gesprekken in de zaal worden via de microfoons opgevangen en weer uitgezonden op de ringleiding. Iedere cliënt kan daardoor perfect volgen wat er gebeurt. Tenslotte zijn alle technische mogelijkheden perfect verwerkt in een zeer eenvoudig te bedienen systeem. Zo kan iedere eindgebruiker zeer eenvoudig het systeem besturen.

 

Eenvoudige bediening 

Alle technische mogelijkheden zijn perfect verwerkt in een zeer eenvoudig te bedienen systeem. Zo kan iedere eindgebruiker zeer eenvoudig het systeem besturen.

 

In een soepel overleg zijn we met GISB audiovisueel tot een plan gekomen dat werkt. Onze collega’s en klanten ervaren veel gebruikersgemak bij het gebruik van de audiovisuele middelen. En ook nu, nu we alweer een paar maanden op pad zijn en er nog een paar fine-tune vragen zijn ervaren we nog steeds dat GISB audiovisueel met ons meedenkt. Kortom: GISB audiovisueel is een prettige samenwerkingspartner!

Joos Vaessens

Directeur, PGO support

Plan een gratis adviesgesprek

  • Glashelder inzicht in de mogelijkheden
  • Gratis onafhankelijk advies

4 + 13 =