Een presentatie of vergadering livestreamen

Techniek voor streaming en recording maken wij eenvoudig

Livestreamen van uw vergadering of presentatie

Wilt u vergaderingen kunnen livestreamen maar daarvoor niet bezig zijn met complexe techniek? Wilt u ervoor zorgen dat medewerkers wereldwijd een vergadering of presentatie bij kunnen wonen zonder fysiek aanwezig te zijn uw locatie? Wilt u dan ook nog dat te techniek in uw vergaderruimte zeer eenvoudig bedienen is? Lees dan even verder! 

Wat is livestreamen?

Wanneer u uw vergadering of presentatie live streamt wordt het beeld en het geluid van de presentatie uitgezonden via het internet. De zogenaamde stream kan uitzonden worden op een intranet of op uw website. Kijkers gaan via de webbrowser naar deze pagina en zien direct de presentatie die wordt gehouden. Zowel het camerabeeld als het powerpointbeeld is zichtbaar. En ook de stemmen in de presentatie zijn hoorbaar.

Wat heeft u nodig en hoe werkt het?

Eenvoudige bediening van apparatuur

Wij vinden het belangrijk dat iedereen met de installatie kan werken. Om dit mogelijk te maken integreren we alle benodigde apparatuur op een bedieningstouchscreen. Dit maken we zeer laagdrempelig, met een druk op de knop gaan de beamer, recorder, camera en microfoons aan. Alles staat direct voor u klaar.

Op het touchscreen kun je bedienen wanneer de livestream moet starten en stoppen. Je werkt alleen via dit touchscreen. Je hoeft dus nooit apparaten zoals laptops aan te sluiten voordat het werkt. Iedereen die van jou de juiste link ontvangt kan live meekijken en -luisteren.

De livestreams kunnen ook gepland worden. In dat geval gaat op de ingeplande tijd alles geautomatiseerd aan.  

Camera’s voor presentaties

In de ruimte hangen één of meerdere camera’s die de presentatie registreren. Deze kunt u vanaf het touchpanel eenvoudig bedienen. U kunt meerdere voorkeur posities opslaan, en ook altijd live de camera positie aanpassen. Van close up tot heel breed, altijd iedereen in beeld.

Iedereen perfect verstaanbaar met de juiste microfoons

Het komt vaak voor bij livestreamen van vergaderingen dat mensen niet duidelijk te horen zijn. Een laptops fungeert bijvoorbeeld als centrale microfoon. Of de centrale microfoon in de ruimte neemt een hoop ruis mee op. Dit belangrijke onderdeel van het livestreamen wordt vaak vergeten omdat iedereen elkaar in de ruimte wel goed kan horen. De kijker kan het gesprek echter niet goed volgen. Wij kunnen met draadloze microfoons de luisteraar de ervaring geven alsof hij in de ruimte aanwezig is. Iedere spreker in de presentatie krijgt zijn eigen microfoon waardoor hij of zij perfect verstaandbaar is. 

Hoe ziet de livestream eruit? 

Een of meerdere beelden livestreamen

De kijker kan via een van te voren verkregen link de livestream online volgen. Je kan op het touchscreen instellen of je een of twee beelden tegelijk wilt streamen. Denk aan bijvoorbeeld een powerpoint presentatie die naast het camerabeeld te zien moet zijn. De kijker kan zelf kiezen of deze twee beelden tegelijk te zien moeten zijn of juist een van de twee fullscreen.

Livestream integreren in uw website

Het is mogelijk om de livestream te implementeren in uw website of intranet. Deze maken we dan volledig op maat in uw huisstijl . Uw website beheerder zal hiervoor een I-frame moeten implementeren op de website.

Beelden terug kijken? On-demand

De beelden komen in een beveiligde online omgeving te staan. Deze omgeving richten wij naar uw wensen in. Zo kunt u aangeven wie de livestream terug kunnen kijken en hoelang deze nog beschikbaar moet zijn.

Wat wij voor u doen

z

Verkoop van apparatuur

Wij verkopen zeer gebruiksvriendelijke totaaloplossingen voor vergaderruimtes.

Wij kunnen u helpen met o.a.:

  • Beamers en displays
  • Geluidsinstallaties en microfoons
  • Videoconferentie oplossingen

Installatie op locatie

Onze monteurs komen bij u op locatie voor de installatie van de apparatuur. Wij zorgen ervoor dat alles netjes gemaakt wordt en u krijgt altijd een goede instructie.

Service en support

Wij onderhouden jaarlijks uw apparatuur. Hierdoor weet u zeker dat u altijd kunt rekenen op uw apparatuur! Bij vragen zijn wij voor u bereikbaar.

Bekijk de demo

Demo livestreaming & recording

Plan een gratis adviesgesprek

  • Glashelder inzicht in de mogelijkheden
  • Gratis onafhankelijk advies

5 + 14 =